Nordisk 2016

Nordisk Mesterskap 2016

Vi hadde alle gleden av å kunne komme til Finland denne gangen ,det var regionen Kemi som hadde fått i oppdrag å arrangsjere Nordisk i år . Regionen hadde jevnt over litt for dårlige marker for en slik konkurranse så mesterskapet ble avholdt i Enare/Inari ikke langt fra Passvik på Norsk side.

Og hvilke skoger de hadde der for de som hadde litt tur med trekning av terrengene fleste hadde vel nok fugler til å gjøre det veldig bra.

Det Norske laget ankom på tirsdag kveld etter en lang biltur nordover, tre av oss fikk oppleve litt Svensk gjestfrihet hvor vi fikk overnatte hos Andres Morin på tur opp og ned ( takk Anders ) ellers hadde nok turen blitt lengere..

Onsdag ettermiddag var det offisiell åpning av Mesterskapet med flaggheising og presentasjon av hunder og førere og etter litt mat og drikke kunne trekkingen begynne og etter hvert kartgjennomgang med kjentmenn og dommere.

Torsdag morgen kl 05,00 ringer klokken og det er bare og gjøre seg klar til frokost og avreise, stort sett alle rutene var opp til en times kjøring unna så vi måtte dra i rett tid. Tore fikk vel den mest spennende turen hvor han og Hilla måtte kjøre båt i ca en halv time utpå Inari sjøen for å komme til ruten han hadde trekt . Jeg for min del fikk en liten privat guiding på Russegrensen J .

Utover ettermiddagen var det spenning, for både Cato Med Spetsbackens Nila og Raymond med Kvannildalens Fixa hadde gjort det bra... de fikk henholdsvis 85 poeng og 75 poeng og det holdt til 1. plass og 3. plass etter første dag. Men det kan snu seg fort i dette laget med så mye bra hunder.

Etter den obligatoriske badstue og kroppsvask ble det middag og resultater samt ny trekking for dagen etter og noen håpet på et annet terreng for å bedre sin status.. Og noen av oss forbedret sin posisjon fra dagen før og spesielt 2 Finske hunder gjorde sine saker bra Mettokumpareen Hilma Bertta gikk til hele 90 poeng og ble Nordisk Mester, nr 2 ble Kotirovan Riku med 88 poeng og nr 3 ble Spetsbackens Nila med 85 poeng.

Men i og med at Jiiällän Inka gikk til 78 poeng på fredag ble det klart at det Norske laget tok lagseieren med 85-78-75 poeng og det var for 12.gang etter Tores statestikk på 21 ganger. Vi må vel si oss fornøyd med det og at 3 av våre hunder klarte en 1.pris i Finland.

 

Må få takke alle Finske som hadde ansvar i forbindelse med Mesterskapet og til Kari Tyystälä for vel gjennomført jobb.. Vi har hatt det trivelig i Lappland..

 

Knut Østmo