Aktuelle saker på nsfn.no

Resultat NMHF 2021

NMHF 2021

 

13 og 14 november ble NMHF 2021 arrangert i skogene til Romedal allmenning, med base på Amundrud gård.

I år var 6 hunder kvalifisert. Dette var de hundene som hadde to jaktprøver med premiering fra siste sesong. Vanligvis har vi 7 hunder med, og målet er å ha 10 hunder til start på NMHF. Enn så lenge gjør mangel på dommere at vi setter streken ved 7.

Dag 1 kom med klar himmel, så vidt minusgrader, og meget sky fugler. Til sammen ble det 11 fugler på papiret, men hundene var borti masse fugl som ikke ville sitte. Det ble med korte loser utenfor rekkevidde for dommerne.

Etter dommermøte ble resultater fra dagen offentliggjort, rekkefølgen var som følger:

1 Fort Hjort Ludde 71 poeng (Oddbjørn Nordhagen)

2 Fort Hjort Seija 64 poeng (Kenneth Engesbakk)

3 Aufgewecht Elegia 53 poeng (Renate Sørensen)

4 Brattvolls Boss 52 poeng (Tom Lund)

5 Tiurbakkens Sisko 44 poeng (Kent Støkket)

6 Bixi 24 poeng (Mari Viken)

Dessverre ble feil poengsum offentliggjort for Fort Hjort Ludde. Han fikk 4 poeng for mye for lostid, og havnet med det på 75 poeng, 1 premie og kvalifisert for Norsk og Finsk jaktchampionat. For seint ble feilen oppdaget, og poengene justert. Det var en skuffet Oddbjørn Nordhagen som mottok beskjeden på søndag. Prøveledelsen beklager det inntrufne på det sterkeste.

 

Etter nydelig chili con carne signert Dag Sørensen gikk kvelden med til gode og dårlige jakthistorier i trivelig selskap, akkurat slik det skal være på en samlet jaktprøve.

 

Søndag morgen disket Tom Torp opp med frokostbuffe som ikke sto tilbake for det man får på mange hotell. Det samme gjorde han forøvrig lørdag morgen også. God frokost gir en god start på dagen, og så bar det ut i tåka.

Tore Slåtten og Christoffer Torp var kjentmenn fredag og lørdag kveld, og delte villig av sin lokalkunnskap om hvor det var mest sannsynlig å finne fugl, hvor det var fint å gå og hvor man burde parkere. Tore hadde sågar laget en skriftlig beskrivelse av de 9 terrengene vi hadde til rådighet!

Heldigvis lå tåka mest i lavlandet, og oppe i terrengene letnet det fort. Det var minusgrader på søndag også, og føret var ganske skarpt der det lå igjen snø. Dette fikk noen av hundene kjenne utover dagen, i form av såre poter.

Fuglene satt noe bedre, og 15 stykker havnet på papiret. En del var sky denne dagen også, så man noterte også en del ikke konstaterte loser.

1 Fort Hjort Ludde 72 poeng

2 Aufgewecht Elegia 72 poeng

3 Tiurbakkens Sisko 70 poeng

4 Fort Hjort Seija 51 poeng

5 Brattvolls Boss 28 poeng

6 Bixi 23 poeng

To hunder med samme poengsum gir ikke delt seier, reglene sier at yngste hund skal dømmes foran. Dermed vinner Fort Hjort Ludde, som er en knapp måned yngre enn Aufgewecht Elegia! Oddbjørn Nordhagen vinner dermed NMHF for tredje gang, hver gang med forskjellig hund!

Tredjeplassen går til Tiurbakkens Sisko. Disse tre hundene er dermed også kvalifisert for Nordisk mesterskap i Sverige i 2022.