Jaktprøver 2017

Jaktprøve 60-17001

Lierne prøven 2. og 3. september

Fredagskvelden den 1. september samlet 7 prøvedeltakere og 4 dommere seg i kårhuset på Kveliaunet. Dessverre var det 3 hunder som ikke fikk plass p.g.a. dommermangel. Hadde ikke Björn og Harry fra Föllinge også i år stilte opp for å dømme på jaktprøve i Lierne hadde det blitt tynt i rekkene av startende ekvipasjer.

Kl. 7 lørdag morgen slapp den første gjengen. Siden sola lot vente på seg slapp de ettermiddagsstartene så raskt dommerne greide å være klare til nytt slipp. Det var nok en fordel for å unngå den verste varmen. Under resultatgjennomgangen på kvelden kunne prøveledelsen offentliggjøre 2 tredje premier og en første premie på 80 poeng. Det er utrolig bra når det er den første starten på jaktprøve både for hund og eier, og at hunden er født i 2016 (Tiurbakkens Thira, eid av Sindre Holdahl). De 2 andre premiene ble også oppnådd av førstegangsstartene. Nobsen hadde riktig nok flere starter bak seg, men hundeføreren hadde aldri jaktet eller startet på jaktprøve før. Forklaringen på den kombinasjonen er så enkel at hundeeieren hadde reist på hjortejakt og sendt samboeren på jaktprøve. Det står respekt av å ta den utfordringen og gå til en tredje premie på første start. Før resultat gjennomgang og trekning av terreng for søndagen satte gjengen til livs ei kjempegryte med elgskav. Jeg tror det smakte, for det ble stille rundt bordet når det ble gått til angrep på velfylte tallerkener.

Søndagen opprant med relativ tett skodde når deltakerne reiste til skogs. Når skodda lettet ble det raskt varmt så deltakerne som hadde ettermiddagsstart valgte samme strategi som på lørdag. Raskt ut i skogen. I dag gikk den beste hunden til en 2. premie, og det var den minst rutinerte hundeføreren som stod for dette resultatet. Ragnhild førte dermed Nora til en 2. og en 3. premie i sin debut som hundefører på jaktprøve for halsende fuglehunder.

 

Premiering:

 

Første

1

Andre

1

Tredje

5

Null

7

Startfeltet må kunne sies å være relativt urutinert med kun 2 hunder med noen år på baken. Det viser også ivaretakelsen av mulighetene til å samle poeng. Med litt flere år på baken og litt mer rutine vil vi nok se langt bedre resultater, for potensialet er der absolutt. Det gjelder bare å få fram det beste i hunden. Lykke til videre.

 Prøvelederen