Jaktprøver 2017

Jaktprøve 60-17003

Jaktprøve 60-17003 i Lierne.

På grunn av en del klabb og babb, ble det til at Tom og undertegnede heiv oss i bilen med Lierne som mål.

Har ikke vært i Lierne siden jeg jaktet med stående fuglehund og det var helt tilbake på 1980 tallet. Det er en lang tur, men overkommelig og denne gangen var det nødvendig for at jektprøven ikke måtte avlyses.

Trodde jeg kjente de fleste i klubben, men her var det mange nye fjes og det er bestandig artig og bli kjent med nye mennesker som har de samme interessene.

Det var påmeldt i alt 9 deltaker, og med de dommere vi hadde til disposisjon innebar dette 2 starter om dagen og fast prøvetid på 3 timer. Dessverre så var det invasjon av rein i noen av de beste prøverutene, men ved hjelp av kjentmenn fikk vi laget nok ruter. En stor takk til Kim Backlund som jeg fikk inntrykk av var lommekjent i terrenget.

Resultatene fra prøvene finner du på resultatlista, men i kortform ble det oppnådd:
              - 2 første
              - 1 andre
              - 3 tredje
              - 12 urpremierte

Jeg gratulerer all med vel gjennomførte prøver, men spesielt Torkel Steinan som med sin meget gode hund Yksi-k på søndag gikk til 83 poeng, også på lørdag hadde hunden beste poengsum med 72. Ikke stort dårligere var Kristian Johnsen som med Tero oppnådde 76 poeng på søndag. Unge fremadstormende karer som vi garanter vil høre mer fra.

HWH
Prøveleder