Jaktprøver 2017

Morttjernsberget 2017

Fra venstre: Kent Støkket med CACIT,  dommer aspirant Rune Myrhaug og Terje Holden som nå er eier av en
norsk og svenck jaktchampion i nobsen BG Wilma. Begge gratuler

Grue viste seg fra en gjestmild side både lørdag og søndag, noe som prøvedeltakere satte pris på.

Det var opprinnelig 10 påmeldte hunder til de to internasjonale prøvene, men dessverre falt 2 fra allerede før start på grunn av sykdom. Og på lørdag gikk Morten og dommer Tom på en nylig forlatt boso etter 3 ulver. Morten synes gleden ved jaktprøver var borte og trakk hunden umiddelbart. Er forferdelig synd at vi skal slite med disse hybriden som det er mer enn nok av i verden.

Gledelig var det at Kent Støkket med sin finske spets Tiurbakkens Sisko oppnådde 84 poeng, fikk dermed CACIT. Var ikke dårlig nummer 2 heller, Terje Holden med nobsen Bg Wilma fikk 79 poeng og RES CACIT. Wilma ble samtidig norsk og svensk jaktchampion. Jeg gratulere begge.

Det var hyggelig at vi fikk benyttet de tilsendte CACIT på lørdag, og jammen slo ikke finsk spetsen Fort Hjort Tuno, eier Morten Røine til med 75 poeng på søndag og derved ble det CACIT.
Gratulerer !

Fuglebestanden var god og vi konstaterte at på lørdag hadde vi 0,9 finnende muligheter i timen. Tallet falt noe på søndag da det ble registrert 0,5 finnende muligheter i timen. Dette skyldes at vi på søndag valgte å utelate noen av de beste rutene da det var usikkert hvor ulvene hadde tatt veien.  Ingen ekvipasjer gikk fugletomme og vi kan avslutte høstens faste prøver med et smil.

HWH
Prøveleder