Jaktprøver 2014

NM 2014

NM 2014

Årets NM ble avviklet på Morttjernsberget i Grue 6. og 7. september. Et kjent og kjært sted for de fleste deltakerne.

Mesterskapet ble noe amputert på deltakere, da en hund måtte trekkes på grunn av løpetid. Kvalifiserings reglene for NM deltakelse medførte at ingen reserver var kvalifisert og det ble derfor kun 6 hunder til start. Deltakere og dommere møtte fredagskveld for av trekking terreng og påfølgende jaktprat. Da temperaturen ute var relativ høy og varslet for lørdag var varmt og godt, var det enighet om at vi slapp hunden tidlig på morgenen slik at det var noe vitring.

Forholden kunne ikke være helt umulig på lørdag, da Laris til Oddbjørn Nordhagen oppnådde 87, Raisa til Tom Røine fikk 78 poeng og Hilla til Tore Bjørnbet 77 poeng, altså 3 hunder til 1. premie. Dette blir også deltakere i Nordisk mesterskap 2015.

Lørdag kveld var det jegermiddag med noko attåt. Grete Waltoft , leder av arrangements komiteen Sør-Norge, hadde svingt i hop en aldeles nydelig middag som fikk bein å gå på av sultne prøvedeltakere.

Søndag var nok forholdene adskillig dårligere enn de var på lørdag, kun 2 hunder gikk til 3. premie. Resultatene for begge dager er vedlagt.

NM ble avsluttet med premieutdeling ca kl. 13.00 på søndag, hvorpå de flest kom seg i bilene og satte kursen hjemover.

Hans W.

P.S Alle foto av Grete Waltoft

Vedlegg:
Last ned denne filen (Resultater.pdf)Resultater.pdf