NMHF 2022

Norgesmesterskap 2022

NMHF 2022

 

I tussmørket på fredagskvelden møtte det opp en god gjeng på Amundrud gård i Romedal. Sju kvalifiserte hunder med hundeførere, dommere og prøveledelse, samt kjøkkensjef Tom Torp. Klubbens leder Tom Lund ønsket velkommen, før prøveleder Jon Bjarne Onsøien og nkk-representant Rune Viddal overtok og gjennomførte trekking av terreng og dommere. En forventningsfull ansamling av deltakere gikk i gang med kartstudier og planlegging av lørdagens prøve sammen med lokal kjentmann Tore.

Lørdagen kom med minusgrader og et melisdryss i de fleste av terrengene. Etter en utmerket frokost med speilegg, bacon, eggerøre og mye annet godt, reiste alle ut i skogen. Mange gikk forlenget prøvetid, og tre hunder gikk til premiering.

 

Under middagen ble årets dommer 2021, som ikke var til stede ved utdelingen under årsmøtet, hedret med gravert ølkrus. Rune Viddal dømte 14 prøver i fjor, en kjempeinnsats for klubben!

Renate Sørensen sto for serveringa om kvelden, nydelig lapskaus fulgt av like nydelig focacciabrød. Alle var gode og mette før trekking av dommere og terreng for søndag. Kjentmann Tore møtte opp igjen, og kom med gode råd om veivalg.

 

Forholdene søndag var ganske like som lørdagen, minusgrader og melis. Flere av hundene sleit tydeligvis med føret, og ble sårbeinte. Det ble to premieringer denne dagen, og pallen fra lørdag sto seg.

 

Vinner av NMHF 2022 ble Brattvolls Boss og Tom Lund, med 88 poeng og prøvens eneste førstepremie. Fører for hunden var Dag Sørensen. Gratulerer!

 

Nr 2 ble Kollandruds Aino og Morten Røine med 68 poeng og andrepremie.

 

Nr 3 ble Grasbekkåsens Silva og Terje Holden med 62 poeng og tredjepremie.

 

Disse tre skal representere Norge under Nordisk mesterskap i Finland i 2023, sammen med den hunden som kvalifiserer seg med resultater fra årets jaktprøver.

 

 

 

Vedlegg: resultatlister.