4 jaktchampionater på 2 prøver

Det satt langt inne men løsnet til slutt, for det er ikke lett å gå til 1.premie på jaktprøve. Fort Hjort Ludde skulle rekke å passere 6 år før lottorekka endelig tikket inn, da hadde vi jaktet på den siste 1.pr i flere år.

Kort innføring i jaktprøveregler: 1x10min los = 3.preme (50p), 2x10min los = 2.pr (65p) og 3x10min gir en førstepremie (75p). For å oppnå jaktchampionat (JCH) må hunden gå til 3x 1.pr, evt 2x 1.pr dersom minst en er oppnådd på utlyst prøve.

Har i skrivende stund ikke tall på hvor mange prøver det har blitt, men bare i sesongen 21-22 ble det flere prøver på 72-73p men ingen 1.pr. Surest var det å oppnå 1.pr og Norsk JCH (NJCH) på NM i 2021, men det var en regnefeil. Var en «mager trøst» å vinne NM når championatet glapp. Han manglet bare en  1.pr for å bli NJCH, og hadde med en Finsk 1.pr fra Nordisk Mesterskap i Finland helga før.

Så da var det bare å sæle på 20 august når båndtvangen var opphevet og sesongen 22-23 var i gang. Og det fortsatte der det slapp med en 2.premie i agust. Men så gikk det veldig bra på besøk hos Terje Holden i Trysil, det kunne endt med mange fugler i sekken men det får bli en annen historie. Med NJCH i boks så ventet også det Finske, i praksis 2 championat på en prøve. 14 dager senere gikk det ikke likere på Nordisk Mesterskap enn at det ble en solid Svensk førstepremie. Dermed var 2 nye championater på en prøve i boks, Svensk og  Nordisk JCH siden Finsk-Svensk-Norsk JCH kvalifiserer til Nordisk JCH.

Formelt måtte det søkes, først om Norsk og deretter Finsk og Svensk, og til slutt om Nordisk som formelt ble godkjent januar 23.

4 championater på snaue 2 uker får jeg vel aldri mer oppleve, selv om bestefar Vardos Ralli oppnådde 3 championat på en prøve: Svensk, Nordisk og Internasjonal JCH  på 2000 tallet.

Et hundeliv er alt for kort, til våren fyller «Luddis» 7 år, og en slik hund har man bare en gang i livet, så da er det bare å nyte dagene og jakte på så lenge det varer. Så får en bare takke St Hubertus for at jeg er så beæret med treskjeller jakta og fantastiske hunder.

mvh

Oddbjørn